Bloggen – passiv inkomst på nätet

Ett bra sätt att förbättra ekonomin är genom att ha några källor med passiv inkomst. Du kan skapa passiv inkomst med din blogg på olika sätt.

[IMAGE=cy3ErhcU5YTw.png]

Passiv inkomst

Passiv inkomst är inkomst som du får även när du inte arbeta med den, som ränta på banken, aktier, när du hyr ut något, skog, fastigheter, eller genom att vara en affiliate. Personer med bra ekonomi har för det mesta någon slags passiv inkomst. Alla rika människor har passiv inkomst, oftast flera källor. På sätt och vis är det den passiva inkomsten som ofta gör dem än rikare. Ett exempel på en vanlig investering bland förmögna människor är fastigheter och skog – mycket bättre och säkrare än aktier i klädbolag eller teknik. En fastighet är alltid en fastighet – oavsett konjunktur. Dock är det viktigt att ta hand om fastigheter väl, särskilt bostadsrättsföreningar. Ett tips är att låta https://www.nabo.se/ sköta fastighetsförvaltningen av din bostadsrättsförening. Många tänker att de ska börja placera pengar i aktier eller annan passiv inkomst den dag de får lite över – men för det mesta händer det inte. Du måste aktivt arbeta för att skapa passiv inkomst, men du kan starta redan idag genom din blogg. Det spelar inte heller någon roll om du bor i Borlänge eller Stockholm – bloggen är global.

Bloggen

Du kan få passiv inkomst på din blogg genom annonser och länkar till olika produkter. Om du har en blogg som handlar om musikinstrument, och har en passande länk till ett musikföretag som säljer pianon och elgitarrer, så kommer du att få provision när en läsare går från din sida till musikbutiken och handlar. Du kan vara på semester i London eller sitta på ett personalmöte – inkomsten kommer ändå. Det är många som lyckats starta flera bloggar och på så sätt fått en rejäl sidoinkomst. För att lyckas måste du starta rätt slags blogg och tänka som en företagare. Du tjänar inga pengar på att skriva om dig själv eller allmänt om resor eller hundar. Du måste starta en eller flera nischade bloggar som handlar om ett mycket specifikt ämne, som hur man tränar inför Tjejmilen eller en blogg med bara bananrecept. Bloggen måste också ha ett namn som passar till ämnet. Skriv flera artiklar och hitta företag genom affiliatenätverk som har produkter som kan passa till din blogg. Det kan ta ett tag innan du får inkomst, men om du arbetar hårt och långsiktigt kan du ha en liten kassako.

Sälj något på bloggen

Alla stora bloggare och Youtubers säljer på ett eller annat sätt något på sin blogg. Om du har ett manus kan du enkelt göra om det till en e-bok och sälja på din blogg. Det är också populärt att sälja Print on demand-saker, som tröjor och muggar. Det innebär att du designar en tröja och sedan säljer den på din hemsida genom ett Print on demandföretag. Det finns en uppsjö av ideér så att du kan få passiv inkomst och mer semester. Tänk dig att resa till Paris i mitten av november – och samtidigt få inkomst.

marinate