Hur bör man designa en blogg?

De allra flesta vill ha en design de är stolta över att visa upp och som representerar bloggaren. Detta kan dock vara svårare än man tror att uppnå, speciellt om man aldrig har designat något förut. Det är viktigt att låta bloggdesignen ta tid att utvecklas och förstå att Rom inte byggdes på en natt. I början kan man välja en av de bloggdesigner som redan finns klara och därefter anpassa bloggdesignen efter ens egen smak och tycke. På nätet finns det många möjligheter att ladda ned färdiga designer samt artiklar om hur man skapar en bloggdesign från grunden. Dock är det bra om du håller det simpelt när du börjar blogga.

Du kan börja med att fokusera på vilka färger du vill att din blogg ska vara i. Sannolikt har du en idé angående vad du vill ha för typ av header, hur du vill ha din blogg strukturerad, var du vill ha kontaktformuläret och vart du vill linka dina egna hemsidor. Allt går att uppnå och faktum är att du kan få det att se ut precis som du vill. Om du redan från start vill att din bloggdesign ska vara perfekt när du startar upp din blogg bör du se till att ha några timmar över och sätta dig ned och göra allt från grunden. Det går även att göra riktigt bra förändringar på många av de mallar som finns, men om man aldrig har designat något förut kan det vara svårt att förstå hur det egentligen fungerar och vad som händer när man skriver in ett visst kommando. Om man bara gör de förändringar som redan är förinställda är man väldigt begränsad.

Om man upplever att det är omöjligt att designa bloggen på det sätt som man vill ha den och man helt enkelt inte har kunskap att göra detta själv kan man vända sig till någon och köpa en design. Du kan då enkelt måla upp din design på ett A4 för att förklara ungefär hur du vill ha bloggen. Därefter kommer det att skapa en design som är anpassad för dig. Detta kan kosta en slant men om bloggen är något du verkligen vill satsa på kan det vara värt det. En bra design kan till och med få dig att vilja blogga mer.

marinate