Hur får man läsare till bloggen?

Som nystartad kan det vara klurigt att lista ut hur man får besökare att hitta till bloggen och ännu mer hur man får dem att stanna kvar, klicka runt på bloggen och faktiskt vara så kallad trafik. Det finns mycket man kan göra för att få fler läsare till bloggen. Först och främst kan det hjälpa att ha en bloggportal som man är medlem på. Det gäller också att registrera bloggen på olika hemsidor som har koll på olika bloggar. Genom att låta dem ta del av din statistik och dina inlägg kan de visa din blogg för människor som är intresserade av just det du skriver om.

Att satsa på SEO i varje inlägg som du skriver är en god idé när du vill få sökmotorer att visa dina inlägg först. Det gäller att du får sökmotorer att tycka om dig och det kan du göra på många olika sätt. Du kan bland annat betala för marknadsföring och därefter kan du se till att sponsra din blogg på olika hemsidor. Det är näst intill ett måste att länka din blogg från varje social medie som du har. Det kommer att leda till fler besökare och om du fortsätter att dela dina inlägg varje gång du publicerar något nytt har du en stor chans att bli visad fler gånger.

Uppmuntra även dina läsare att dela dina inlägg. Det är vanligt att en bloggare utlyser en tävling emellanåt för att få fler läsare att hitta till bloggen. Detta är en effektiv metod och vad man vinner i tävlingen kan vara olika. En shoutout kan betyda väldigt mycket för många nystartade bloggar.

marinate