Hur skapar man en blogg?

Dags att starta din första blogg? Detta är något som kan vara riktigt spännande och givetvis finns det mycket som man behöver tänka på. Först och främst behöver du ha det på det klara vad ditt syfte är med bloggen. Kanske vill du bara skriva av dig, kanske tycker du om att skriva om dina åsikter och dela med dig av dina tankar, kanske har du ett ämne som du är extra passionerad om och vill dokumentera det du gör. Det finns inga rätt eller fel när det kommer till bloggar. Om man vill starta en blogg kan man göra detta gratis idag, men man kan även välja ett webbhotell för att få en egen domän vilket är något många gör när de är mer seriösa med bloggandet. När du väljer att lägga din blogg på ett webbhotell kostar det ofta en summa, dock har du större kontroll över hela din blogg, utseendet och innehållet. Ett webbhotell kostar ofta upp till 200 kronor i månaden medan en bloggportal istället är helt gratis. Många börjar att blogga gratis och väljer sedan att förflytta sig till ett webbhotell när de upplever att detta är ett intresse de kommer att fortsätta med och dessutom börjar att få läsare till bloggen.

När du skapar din blogg finns det ofta många mallar tillgängliga så att du kan designa din blogg enkelt. Det är viktigt att du känner dig nöjd med utseendet på din blogg innan dess att du börjar skriva i den. Du behöver helt enkelt känna dig stolt över bloggen. Att komma igång kan vara en mycket enkel och mycket svår process. Det beror helt på vad du har för erfarenhet och vilken väg du väljer att gå. Om du väljer en bloggportal kan du ofta välja en design för bloggen och fylla i en rubrik och därefter börja blogga direkt. Om man istället bygger hemsidan från grunden finns det mycket mer man behöver tänka på för att få till designen och om man inte har erfarenhet av CSS kan det till och med upplevas som omöjligt.

Då kan det vara bra att gå en kurs i detta innan dess att man börjar att bygga bloggen. Du behöver även bestämma dig för hur ofta du ska publicera inlägg. Om du bara skriver för att du tycker att det är roligt och inte har några mål med bloggen kan du göra detta när du än känner för det. Antalet läsare spelar helt enkelt ingen roll i detta fall. Om du istället har planerat att bli berömd är det viktigt att du är mer kontinuerlig med ditt bloggande. Det är viktigt att läsarna vet vad de har att vänta sig när de loggar in på din blogg.

marinate