Vad ska man blogga om?

Kanske älskar man bara att skriva och vill gärna skriva om något men har ingen aning om vad. De flesta som är i denna situation väljer att starta en blogg där de skriver om sina liv och sina intressen. Ibland kan man dock få idétorka och undra över vad man kan blogga om. En bra idé är att alltid skriva ned på mobilen när man kommer på ett ämne som skulle kunna passa på ens blogg. Givetvis varierar detta en hel del mellan olika människor och dina ämnen kommer inte passa bra för någon annan att skriva om. Det är dock det som gör att din blogg blir din egen personliga blogg och något som andra människor tycker om att läsa.

Om du har satsat på att skriva om en nisch bör du hålla dig till detta för dina läsares skull. Då vet de vad de har att vänta sig när de kommer till din blogg och det kan leda till att de återkommer. Om du har skrivit väldigt starkt om en nisch och hållt dig till detta och sedan ändrar vad du skriver om kan det leda till att du förlorar läsare. Självklart kan det även leda till att du får nya läsare också. De som vill skriva blandat gör ofta detta från början. Det kan vara bra att hålla någon typ av balans i bloggen så att läsarna vet ungefär vad de ska förvänta sig, en typ av skrivstil som man håller sig till.

Lojala läsare kommer från början vara din släkt, din familj och dina vänner. Kanske bekanta runt omkring som är nyfikna på vem du är och trillar in på din blogg. Därefter kommer dina läsare att utökas och även bli människor som du inte känner som tycker att du är en intressant person. Om du har en stor passion i livet är det en fördel om du skriver om detta, det kommer att göra så att du får fler läsare, men ha i åtanke att bara för att du skriver mycket om något innebär det inte att det är det enda som du kan skriva om. Skriv om det som berör dig och se till att skriva med passion. Det är viktigt att du är engagerad i varje inlägg.

marinate