3 tips för modebloggen

Har du en modeblogg eller skulle du vilja start en blogg? Det är många som skriver om mode och på olika sätt kan tjäna pengar på den. En modeblogg kan också vara en hjälp för dig om du vill jobba inom modebranschen. Här kommer tre tips för modebloggen.

Blogga om mode

För att lyckas med en modeblogg måste du vara genuint intresserad av mode och skönhet. Du måste också ha en viss konstnärlig känsla så att du kan sätta ihop snygga outfits och inte bara kopiera andras stilar. Det måste finnas en anledning för läsare att gå in på just din blogg. För att hitta bra inspiration och snygga kläder kan du kolla Johnells som har allt från Gant till Parajumper och Versace Jeans Couture.

1# Nischa dig – på riktigt

Konkurrensen bland modebloggar är stenhård. Det räcker inte med att du nischar din blogg till att handla om mode. Du måste nischa dig än mer. Vilken stil ska du satsa på? Det är svårt att både vända sig till preppy juriststudenter och skejtare. Olika livsstilar. En modeblogg handlar inte bara om kläder, den handlar om en livsstil.

2# Målgrupp

För utom att du måste välja vilken modestil som du ska satsa på och skriva om tillhörande livsstil, så måste du också fokusera på din målgrupp. Kvinnor eller män? 20- eller i 40-årsåldern? Familjer eller singlar? För att lyckas måste du lära känna din målgrupp. Ha koll på om de tycker att det är relevant att skriva en artikel om sportmode inför Göteborgsvarvet eller om de är intresserade av modeveckan.

3# Tjäna pengar på den – fokusera och analysera

Om du vill tjäna pengar på din blogg så måste du både fokusera och hela tiden analysera bloggens data. Vilka artiklar ger läsare? Vad skriver dina läsare? Fungerar Pinterest eller Instagram bäst för din målgrupp.

marinate