Bloggen: Digital inkomst

Det finns många sätt att tjäna pengar på, och en växande trend är den digitala inkomsten – både för privatpersoner och för företag. Du kan på flera olika sätt tjäna pengar på nätet, både för att förbättra din egen ekonomi eller för ditt företag.

[IMAGE=bmtFxUbVFBCz.jpg]

Pengar på nätet

Internet är en lika självklar del av vår värld idag som att gå och handla på ICA. Nästan allt vi gör idag kan kopplas till internet på något sätt. Om du ska resa, så kommer du både att leta information om resmål och boka biljett och boende online. Har bilen gått sönder, så kommer du troligtvis att först leta orsaker på nätet och sedan kolla vilka öppettider bilverkstan har – på nätet.

Företag online

Så gott som alla företag finns idag online. Många företag finns både i den vanliga fysiska världen och online, medan andra enkom finns på nätet – renodlade internetföretag som drivs hemifrån köksbordet eller på ett coworking-hotell. Alla slags företag tjänar på att ha en tydlig närvaro online. Om du har ett företag är det viktigt att din IT-struktur fungerar, annars kan du förlora kunder. För att försäkra dig om digital harmoni kan du anlita https://nordlo.com/ för innovativa och hållbara lösningar.

Bloggen

Du kan (nästan) redan idag skaffa dig en digital inkomst. Det är många som startar renodlade internetföretag och som efter ett par år kan leva på det – förutsatt viss kunskap, eget driv och ett smart strategiskt tänkande. Många av internetentreprenörerna börjar med en blogg och går sedan vidare – vilket också är ett bra sätt för alla som vill få en digital inkomst.

Det finns mycket pengar att tjäna genom att driva en eller flera bloggar. Många gånger är en blogg en viktigt del av en större internetnärvaro. En blogg är som en liten tidningssajt som det både kan länkas till, men som också kan länka vidare till andra sajter och plattformer. När du startar din blogg måste du besluta dig för vilket ämne som just den bloggen ska handla om: ekonomi, löpteknik eller hunduppfostran. En blogg per ämne. Du måste också skaffa en egen domän till varje blogg. Det innebär att du måste göra vissa investeringar för att komma åt den digitala inkomsten som finns på nätet.

Inkomsten kommer sedan av att du på olika sätt säljer något på din sida eller gör reklam för företag. Om du har en blogg som handlar om att löpträna och att lycka springa Stockholm maraton, så kan du till din blogg också ha en Youtubekanal där du lägger upp olika filmer om löpning. Det ger dig reklamintäkter på både bloggen och kanalen. Men de riktiga digitala pengarna finns i att du skapar bättre undervisningsfilmer som besökarna köper av dig. Nedladdningsbara filmer med bra material. Ett annat sätt är att du skriver e-böcker och säljer på din blogg. Det finns mycket pengar att tjäna på digitala produkter. Produkter som du skapar en gång, men sedan säljer om och om igen.

marinate