Få fler läsare med DIY-artiklar

Ett smart sätt att få fler läsare är genom att skriva DIY-artiklar. DIY, Do-it-Yourself eller gör-det-själv, är artiklar som på ett tydligt sätt visar läsaren hur de ska göra något, som att fixa ett mobilproblem eller bygga en altan. Populära bloggposter som ofta blir delade på sociala medier.

Fler läsare: hjälp dina läsare

Det bästa sättet att få fler läsare är helt enkelt genom att hjälpa dina läsare med olika problem. Vad gör vi när vi surfar på nätet? Letar efter något, många gånger för att lösa ett problem. Det kan vara allt från hur man ska rensa en dator till hur man byter däcken på bilen. Genom att skriva bloggposter som ger dina läsare relevant hjälp, så får du både återkommande läsare och dina artiklar blir delade. En bra DIY-artikel blir ofta delad, alltså gratis marknadsföring.

DIY-artikeln

Låt oss säga att du skriver om hem och trädgård och vill skapa en DIY-artikel om hur man målar om ett rum eller bygger en altan. Börja med att skriva ner stegen steg för steg för dig själv. Sedan genomför du projektet. Ta kort på alla moment, hellre för många än för få. Låt läsaren få en god guide om hur de ska göra och beskriv de lite svårare momenten utförligt. Om du förresten just nu håller på att fixa med ditt hem eller i trädgården hittar du allt från färg till kompletta attefallshus hos Byggmax, som kan hjälpa dig från ritning till färdigt projekt.

Tips på DIY-artiklar

För att kunna tjäna pengar på din blogg måste dina DIY-artiklar handla om samma ämne som resten av bloggen. Du kan både skapa DIY-artiklar kring praktiska ämnen som teoretiska. Nästan alla människor går ut på nätet och letar efter DIY-artiklar, vare sig de tänker på det eller inte, så efterfrågan är stor. Om du skriver om teknik kan du göra DIY-artiklar om hur man hittar olika inställningar på olika mobilmodeller. Då tar du skärmdumpar och lägger upp. Om du skriver om smink kan du visa hur man lägger en snygg ögonskugga; en sportblogg kan visa hur man kan bygga ett utomhusgym på tomten eller egna fotbollsmål. Fråga dig vad dina läsare kan ha för problem och skapa artiklar som löser deras problem. Det finns många bloggare och youtubers vars sida tagit fart efter just en DIY-artikel eller DIY-film, då de både är populära att söka efter, men också att dela.

marinate