Tänk på arbetställningen när du bloggar

Bloggar du på heltid? Då spenderar du säkerligen en hel tid framför skärmen och datorn. Det är vanligt idag och fördelarna är många. Du kan jobba hemifrån eller var du än befinner dig i världen. Det är också ett roligt sätt att tjäna pengar på. Men det har också en baksida: att du blir väldigt mycket stillasittande. Det kan också vara påfrestande för dina ögon att sitta vid skärmen stora delar av dagen. Därför är det viktigt att du tänker förebyggande och tar hand om dig så mycket som möjligt.

Gör en kontroll av ögonen

Det är bra att gå och kolla dina ögon med jämna mellanrum och se ifall din syn har blivit förändrad sedan sist. Många optiker erbjuder kostnadsfria synundersökningar med jämna mellanrum. Du kan alltså passa på att gå på en sådan. Om din syn har förändrats måste du skaffa passande glasögon eller linser för att inte fresta dina ögon för mycket. Ta tillfället i akt och utnyttja en fördelaktig Lensway rabattkod om du vill beställa nya linser. Det är också viktigt att du sitter på ett bra avstånd från skärmen och inte sitter för nära.

Ta regelbundna pauser

När du bloggar hela dagarna är det också viktigt att du tar regelbundna pauser och sträcker på dig. Passa på att ta en kaffe, drick lite vatten och ta lite frisk luft. Det kommer även ge dig ny energi att fortsätta vid ett litet senare tillfälle. Även om du jobbar hemifrån eller på semester brukar man vara mest produktiv om man avsätter tid till just jobbet. Hitta ett lugn plats där du kan sitta några timmar i lugn och ro. Om du ska arbeta hemifrån är det bäst att fixa ett eget hemmakontor. Gör sedan upp ett arbetsschema där du lägger in pauser och lunch varje dag.

Sitt i rätt arbetsställning

Det brukar tjatas om att det är viktigt att du sitter rätt. Det blir lätt att man ligger kvar i sängen eller kanske sätter sig i soffan med datorn. Detta kommer dock vara väldigt påfrestande för din rygg och nacke. Det är ytterligare en anledning till varför du bör göra en kontorsplats hemma hos dig. Passa på att investera i en bra kontorsstol där du sitter riktigt skönt. Välj gärna en där det finns flera olika inställningar så du kan anpassa den efter dig själv och dina behov. Din kropp kommer verkligen att tacka dig både nu och i framtiden.

marinate