Lär dig vad dina läsare vill ha

Att locka läsare med hjälp av SEO och klickvänliga titlar är en sak. Men hur vet man om läsarna gillar vad de ser när de väl landat på sidan? Hur mycket lockar de olika blogginläggen och vad bör du skriva mer, eller mindre, om?

Som skribent måste du vara medveten om vad dina besökare vill ha. Det är förstås extra viktigt för den som är ute efter att skapa en inkomst via sin blogg. Och i sådana fall räcker det sällan med att läsa kommentarsfälten eller studera statistik från den bloggportal som du använder.

Det finns många knep på hur man gör för att förbättra sina inkomster. Men hur gör man för att ta reda på vad besökarna verkligen tycker om bloggen? Enklaste sättet är att låta dina besökare svara på en enkät när de besöker din blogg eller webbsida. Det finns flera sätt att skapa enkäter på. Allra enklast är att använda ett enkätverktyg. Då får du en snygg och välgenomtänkt enkät utan att själv behöva svettas över planering och utformning.

Men enkäten behöver inte bara vara ett verktyg för att få veta vad dina besökare tycker om dig. Enkäterna kan även användas för att få veta mer om dina besökare. Kanske lockar du en helt annan målgrupp än den som du hade tänkt dig från första början? När du sedan vet mer om dina besökare kan du också anpassa ditt innehåll, och dina samarbetspartners, efter besökarnas intressen. Det betyder fler besökare och mer engagemang på din blogg, och därmed också större inkomster.

marinate